09 октомври, 2005

П Е Т И Ц И Ј А!!!

Петицијата е готова! Потрудете се да ја пополните точно, затоа што сакаме да покажеме дека станува збор за ADSL корисници, а не само за луѓе што не го сакаат АД „Македонски телекомуникации“.

Напомена
: Информациите треба да ги отсликуваат оние во договорите со АД „Македонски телекомуникации“, т.е. да бидат наведени имињата на корисниците на телефонските приклучоци, а не имињата на актуелните корисници (ова се однесува на оние чии телефонски линии гласат на име на родител или некој друг роднина).
Ако сте правен субјект (фирма), во полето обележено како *Име: напишете го името на фирмата што го склучила договорот за ADSL приклучок со АД „Македонски телекомуникации“, додека во полето обележено како *Презиме: напишете Правен субјект.

Напомена II
: Форматот на информацијата што треба да се внесе во полето означено како *Број на АДСЛ договор: е (xx) xxxx , што одговара на бројот на вашиот договор. (хх) може да биде и 0 (нула) како во некои од анексите кон договорите.

Линк до Петицијата

PS: Извинете што толку се развлечка работава со приговорот, но се работи на него и ќе биде наскоро поставен линк до .doc и .pdf верзија.

Благодарност до Ѓорѓи Ќ. за кодот, Бидик за помошта, Ѓорѓи Ј. и Филип З. за помошта во истражувањето на информациите...

13 коментари:

Анонимен рече...

Уф... Го дадов договорот и приговорот на разгледување кај еден правник. Па не си го знам бројот на договотор. До кога ќе биде активна петицијава? До сабајле ќе ми биде вратен назад...

Анонимен рече...

Pa nemoj sabajle da ne se zapises, da kazes pravnikot se naspal

Анонимен рече...

Имаш време не се секирај ...

Анонимен рече...

При склучувањето на договорот, од мтнет не добив (односно тој на кој се води тел. број не доби) никаков договор. Единствено што имам е барањето. Пробав со бројот од барањето, но не можам да ја потполнам петицијата. Грешка информации .. :-/.
Help, please.....btw. не ми останува ништо друго освен ADSL или dial-up (хорор варијанта).

Bojan рече...

Петицијата ќе остане on-line до вторник 23:59 ч.

Како тоа не си добил договор?!?! Под итно да го бараш (ако не ти, тогаш сопственикот на тел. линија).

Igor рече...

VAZNO!!!
Jas bi insistiral vo peticijata da dodademe deka dokolku ovoj problem ne se resi vo najskoro vreme, site nie ke posvetime po 15-30 minuti dnevno so cel da gi informirame site potencijalni ADSL korisnici za site igri na Mt Net i sto se moze da im se desi dokolku potpisat dogovor so gavolot.
I mislam deka treba da dodademe deka smetame deka MtNet e firma sto nema nikakva griza za svoite korisnici i nivnoto zadovolstvo.

Igor рече...

Luge, ima i drugi varijanti za internet, a vo slednive nekolku meseci ke se pojavuvaat se poveke. Novive ceni na ADSL se definitivno ke bidat motiv poveke za drugite zainteresirani subjekti da pobrzaat i da go soberato kolacot.

Анонимен рече...

OVA so PETICIJATA e dobra rabota na mnogumina ne slusnale, treba da se stavat linkovi na mnogu mk sajtovi kako na ON.NET, eden od poposetuvanite vo drzavava

cavka рече...

SITE PARI SO GI KARILE MTNET OD KORISNICITE ZA SVEKI NA NAJMILOTO DA SI GI DADAT

Igor рече...

Mislam deka treba OBAVEZNO pri podnesuvanje na prigovorot da se podnese informacija za kolku vreme se sobrani potpisite.
Ne e isto da se ima 100 potpisi za 6 saati i 100 potpisi za 6 dena, neli?

gago рече...

hmm epa vaka mislam ova so Mtnet E sranje ja mislam deka site treba da go ponistat dogovorot za ADSL bidejki oni si igraat so nas ebate aj nema veke sto da pisuvam aj bitno se soglasuvam so anti-mtnet
:-)

AT&T yahoo! DSL рече...

Hi Blogger, I really like your blog П Е Т И Ц И Ј А!!!, this post in particular really relates to my website about http://www.dsl-experts.com. I'll check back when you have more post's I'll really be looking for more content about AT&T DSL tho. Laters.

verison online dsl рече...

Hi, Blogger, do you know where I can order comcast dsl or atleast find out if comcast dsl is available in my area? Thanks