02 октомври, 2005

IRC канал #anti-mtnet

Како дел од Востанието, отворен е IRC каналот на UnderNet, #anti-mtnet.

"Revolution is not a dinner party, not an essay, nor a painting, nor a piece of embroidery; it cannot be advanced softly, gradually, carefully, considerately, respectfully, politely, plainly and modestly." - Mao Tse-Tung

2 коментари:

Анонимен рече...

AJDE DA ZEMEME BEZBOL PALKI.

Анонимен рече...

Дечки сево ова е убаво но треба да стигне до вистинсите луѓе, треба се делува на свеста на одговорните кои ги донесуваат овие одлуки. Јас би советувал да се собираме пред новата управна зграда на МТ пред 8 h преку 2-3 дена и после 16h. Овдека мирно да протестираме со напишани барања за раскинување на договорите на Англиски. Вакви памфлети да се фрлаат пред самата зграда да се прави галама со свирчиња и да се лепат плакати по целата зграда. НА АНГЛИСКИ и МАЏАРСКИ. И да се бара одговорност од највисокиот врв. Баталете алмако и теткиците во продажните салони. И тие се на наша страна. Може да се носат безбол палки и топчиња но да не се употребуваат.
(Нека се ископира ова на сајтот)