17 ноември, 2005

Непенализирано раскинување на договор

Денеска, Бидик на својот блог го објави писмото што му пристигна од АД „Македонски телекомуникации“, во кое го известуваат дека му одобруваат раскинување на договорот без плаќање на пенали. Бидик целиот процес убаво го објаснува на неговиот блог.

4 коментари:

Анонимен рече...

Ne e telekom kriv, vo VLASTA e vinovnikot, djubre edno ako toj/tie od vlasta go citat ova.

Анонимен рече...

slusam telekom ke ja zgolemel brzinata,i ke go zgolemi soobrakajot samo ne znam do kolku gb,ne mi zameruvajte ova go slusnav,a moze i da samo rekla kazala

bezvrska рече...

Уште кога масовно се склучуваа договори, ширеа дезинформации дека лимитот не се спроведува, дека не прават проблеми за приклучување на повеќе компјутери, дека во иднина ќе се зголемува брзината и дека ќе се намалува цената. Наместо тоа, оневозможија приклучување преку една адреса, го воведоа лимитот, брзините ги сведоа на dial-up, а цената остана највисока.

Затоа, ај нека дадат прво оглас во весник, нeка ги налепат сите билборди, нека дадат реклама на ТВ, па можеби ќе поверувам. Иако ни тоа не е гаранција. И АДСЛ на времето го рекламираа како „супер брз“ интернет.

netphreak рече...

A dali izvestuvanjeto moze da se smeta kako prigovor? t.e. prigovor prosleden za baranje za raskinuvanje?