12 февруари, 2006

Вода во базенот!

Пошто бизнис планот не им се остварува како што е предвидено и од страв да не им избегаат и постојните муштерии, срцките од МТ не се веќе толку ревносни во намалување на брзината после 4 ГБ. Дел од корисниците на АДСЛ возат до 6, 8, а некогаш дури и до фантастични 9 гигабајти! :cynical:

Последниве денови некои забележаа дека брзината на download им е качена на 512 Kb/s. Веројатно се работи за тестирање на системот за да се утврдат тесните грла. Има шпекулации дека зголемување на брзината не треба да се очекува пред ребрендирањето на МТ. Ете, беа потребни повеќе од 60 години за Германците да се вратат како ослободители.

Се тоа ќе беше супер да не беше фактот дека до пред неколку месеци корисниците на АДСЛ уживаа во „неограничен“ интернет. Сега, состојбата се опишува со: Кога сме добри, ни пуштаат и вода во базенот.

4 коментари:

Анонимен рече...

Ne bi bil skepticen dodeka ne vidam. Okolu Nova godina se uspaa pa prikazni i teorii razvivavme. A da socekame da vidime sto ke bide zvanicno. Pa ne se oni Onnet "tresla se gora i op abortus"

koskar рече...

http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=9361BC08CC9C5540B7414CF5313F6FDD

ваљда позитивните ветрови ќе задуваат и кај нас.... позитивни за корисниците, за телекомите ме боли к*р

Анонимен рече...

Vo Bitola e 512. Znae nekoj sto ke bide so limitot od 4 GB?

Анонимен рече...

mene gajle mi e ako ja krevaat brzinata, daj neka go trgnat toa limitot, na neograniceno.