14 октомври, 2006

Дежа ву - Алиса во земјата на илузионизмот

Традицијата продолжува:
Комисијата за заштита на конкуренцијата одлучи да поднесе прекршочна пријава против Македонски телекомуникации бидејќи и покрај забраната, на сметките за телефонски разговори наплаќа надомест за манипулативни трошоци. (Дневник)
Дежа ву? Фасцинантно. Една иста вест се најавува како „вест“ по втор пат. Првата е од 23 август. Втората е од 7 октомври.

Очекувам негде околу Нова Година да го чуеме истото: Комисијата сепак реши да не ги казни МТ, туку ќе им поднесе пријава...еве, не денес, ама задутре, т.е. после празниците. Новиот шеф на Комисијата го оправда нејзиното ново име - Комисија за спречување на конкуренцијата.

Нема коментари: