23 октомври, 2006

Атила за ајатолах

Веќе пет дена сум наплашен. Откако се објави дека Иран ги ограничува интернет врските на 128 кб/с си мислам да се затвори блогов. За овие од Техеран викаат дека мачат луѓе, им сечат раце, прават нуклеарни бомби. Ама сега испаѓа дека ни Баба Рога не спушта под 128 кб/с. И ги викаат екстремисти. Не ги виделе нашите екстра-екстремисти и нивните 64 кб/с.
Iran's Islamic government has opened a new front in its drive to stifle domestic political dissent and combat the influence of western culture - by banning high-speed internet links.

In a blow to the country's estimated 5 million internet users, service providers have been told to restrict online speeds to 128 kilobytes a second. (The Guardian)

Нема коментари: