09 март, 2007

Камо 2 минути поддршка?

И вечерва како и секогаш имам проблеми со WADSL-от. Бидејќи ги немам давено одамна, мислев дека имам заслужено 2 минути посветување. Се дисконектираше и саат време не сакаше да се конектира. Отидов до интернет кафето бидејќи од интернет провајдер очекувам онлајн поддршка. Од телекомот, телефонска... знаете натаму како оди.

После 30 минути игнорирање и откако дома компјутерот најпосле ми се конектираше на интернет, ми одговорија на онлајн прашањето со одговор "имавме проблеми ама немаме повише".

Од техничката поддршка очекувам да биде тука во моменти кога имам проблеми, а не откако ќе ги решат.

NoNet