31 август, 2007

Промените кај МТНЕТ од вечерва

Се јавија неколку МТНЕТ АДСЛ корисници на кои од вечерва им се променило нешто во АДСЛ статистиката (таму каде што се проверува сообраќај). Во активен пакет стои MAX/ADSL Flat rate или Plus NS/ADSL Flat rate. На различни корисници (макс АДСЛ и макс АДСЛ плус) од вечерва, после подолг прекин денеска, им се појавило ова Флет рејт. Бидејќи скоро сите се со надминат лимит, брзината им е на 64/64, што е малку нелогично, нели? Кај флетрејт, името само кажува, нема лимит и нема капачиња...
Нормално, никој не ги контактирал со евентуална понуда за мигрирање, ниту некој знае со каква брзина ќе продолжат за еден час. Останете „на линија“ да видиме што ќе се случува од полноќ натаму. Исто така треба да се видат како точно ќе се формираат новите пакети.

Дали кај сегашните корисници само се тестира евентуалното нивно мигрирање или тестот е на глобално ниво, допрва ќе видиме.
Дали стварно ќе излезе „фамозниот“ флетрејт пакет или...?

Слободно коментирајте со ваши мислења, желби, предвидувања. Исто така ги молам оние кои приметиле промена во името на активниот пакет нека напишат малку пошироко; што пишувало порано, за кој пакет склучиле договор, дали по промената добиле поголема брзина, дали им се „симнало“ евентуалното капаче и сл.
Благодарам

29 август, 2007

Нова понуда на МТНЕТ?

веќе и "teaser" билбордите излегоа.... со црвена боја... изгледа се на мтнет. прочитавме на блогот од разни „сигурни извори“, „братучед ми што работи у мтнет“ и сл. дека мтнет спрема нови пакети...

една работа ме буни; на билбордите има 3 коцки со различна големина, ама на сите стои 2Х. 2 пати повеќе сообраќај е, што?
од „адсл плус“ 20 гига, нели? од најјакиот „профи“ би било 70 гига.... не гледам кој пакет ќе ги добие фамозните 100 гига, ако одиме по формулата "дупло". по таа формула, брзината би се качила на 4Мбпс, што е пола од теоретскиот максимум на адсл.... некој спомињаше адсл2 - значи ли дека ќе имаме и до 12Мбпс брзини?

инаку, денес се јавив на 080012345 за да прашам дали има проблеми у гевгелија (иам една машина на гости таму, па нешо не ми работеше). и така ја го прашуем момакот за триста работи, демек разговараме и на крај комплетно офтопик го прашувам: кога ќе ги објавите новите пакети?
по кратка пауза, момакот вика на први....