26 ноември, 2007

Воведен префиксот 072

T-Мобиле МК од 01.12.2007 го воведува во користње префиксот 072. Тие тврдат дека ова додавање на нов префикс е резултат на големиот број на корисници во Македонија кој што изнесува преку еден милион.

8 коментари:

maelstrom рече...

Ако почнат повторно да ги продаваат броевите што не се користат долго време, нема да има потреба од ова. Повеќе од пропагандни причини е воведување на 072...

Анонимен рече...

Нека им стојат таквите финти од сретсело. Апашишта мизерни бедни. Ова важи за сите скапани моби оператори.

Smasher рече...

Ќе испадне на крај работава еден оператор милион и два и нешто корисници, друг и тој милион и нешто и трет и тој милион и нешто... И така нај на крај ќе испаднат 10 милиони корисници :).
Бројот на корисници и бројот на броеви немора да значи дека е еднаков. Истечените броеви многу не се продаваат (освен ако не се „златни броеви“ кои што воглавно не дозволува тој што го купил да истече неговиот број затоа што платил поскапо за него а и најверојатно го земал со некоја стриктна намена за некоја стриктна цел) + тоа има луѓе кои што купуваат повеќе картици + маркетинг = бизнис.

InterMEC рече...

Macedonia sees internet user base rise to 400,000
Published: Tuesday 27 November 2007 | 10:27 AM CET
Print | Comment | Mail


The article you requested is only available to subscribers
Please log in at the right top to access the article.

Not a subscriber?
We offer several different subscription options to access our news items. Should you only want to access a single article that has been published within the last 24 hours, we recommend the Day Basic access option. Articles published longer than 24 hours ago can be accessed with our Day Unlimited subscription. In addition to the one day access options, we also offer longer term access to our service with our annual subscription offers.


http://www.telecom.paper.nl/news/article.aspx?id=194045&nr=

Перо Шванц рече...

Ех, копита се Т-Мобајл. Корисник сум од самиот почеток, и сеа подобри цени и услови има за вработени во АРМ и МВР него за мене како постар корисник. Цело МВР и АРМ збори за 0 мегју себе, а сите вработени таму имаат по 4 бројки за фамилија, и таму 0. Претплата 50 денари.
Ете како ме чуваат мене како стар кориснк и редовен плаќач. Секоја факинг тарифа кај нив е поскапа од оваја МВР-АРМ тарифа. Едвај чекам да дојде опцијата да си го задржам бројот а да си отидам од кај нив. Сеуште ги цедат тие корисници кои од икс причини неможат да си дозволат да си одат.
Копита!

Ико рече...

Шо има врска... само уште еден обичен префикс... Нека има и 079 и 080, не прави разлика нели?

А за бројот на корисниците, не верувам дека се толку. Бројот на СИМ картички кои се користат - да.

Иначе, ги продаваат истечените броеви, ама јас само еднаш се заебав со таков - пола од повиците во првиот месец беа наменети за типот што претходно бил сопственик на бројот... Подобро да не ги продаваат...

Анонимен рече...

Mene licno ne mi smeta sto voveduvaat uste eden prefiks (nivna rabota) ne im se mesam, imace ne e dobro da se reciklirtaat starite broevi bidejki jas na primer koristev broj 0702xxxxx (99 godina) a po voveduvaneto na pripejt se prefrliv na pripejt i si zvonam na stariot broj i gledam nekoja kucka se javuva.... zamislete taa go zemala mojot broj moze vo dekemvri 2007 god. i ke se fali deka e korisnik od prvite

Smasher рече...

Зезнато е тоа што ќе ти вртат луѓе што уште не се информирани за промената на тој број. Доколку бројот спаѓа во групата на „златни броеви“ се случува да го препродадат пак. (Од лично искуство зборувам во мојот случај Космофон).