06 јануари, 2008

ОнНет Solo Mini

Во меѓувреме ОнНет излезе со нова понуда - Соло мини. Понудата се остварува преку ADSL варијанта (како останатите ОнНет соло понуди). Спецификации на пакетот:

Цена за приклучување (еднократна): 1.994 ден. со можност плаќање на 12 рати
Цена за инсталација (опционално): 999 ден.
Редовна месечна минимална цена на пакетот:
235 ден. (по 24.01.2008 инаку дотогаш е 117ден. промотивно)
Договор: да, на ниво на Соло пакетите, значи 12 месеци.
Корисник на Solo Mini може да мигрира кон останатите Solo пакети со соодветна миграциона постапка, додека обратното не е можно.
Брзина: 1024Кb/s download, 256Kb/s upload (не пишува до, само 1Mb/s и 256Kb/s...)
Месечен трансфер вклучен во претплатата: 100MB, бројачот се рестартира на први месечно, неискористениот сообраќај не се префрла во наредниот месец
Што по надминувањето на лимитот:
за секои додатни 512MB - додатни 117 ден и се така натаму...
Опрема: опремата е во сопственост на ОнНет и по завршетокот на користењето на услугата корисникот е должен да ја врати на ОнНет. Наведено е дека корисникот мора да се однесува како добар домаќин кон опремата што значи - да ја врати неоштетена.
Исто така корисникот не смее да користи друга опрема освен онаа од оннет или од овластени партнери на оннет.
Активација на услуга: 10 работни дена
Адреса: Динамична

Теоретски максимум на трансфер и цена (земено е 100% спроведување на услугата и постојан трансфер на месечно ниво, пресметано за 30 дена):
Download: 316,40625GB
Upload: 79,1015625GB
Вкупно: 395,5078125GB
Максимална цена: 92 665ден.

10 коментари:

Kurajber рече...

A be aj begaj

Dejan рече...

Ништо ново само уште една верзија на постоечкиве пакети. 100 мб оф леле.

Анонимен рече...

Misloam deka e ludost

andrejn рече...

Уште баба ми да научи д асурфа, па таман ќе и дојдат 100те мега. Тие нема-нет се тешка превара.

Петко рече...

Зашто бе така, нивно е да си пробаат, ваше (наше) е дали ќе испаднеме овци. :)

Перо Шванц рече...

Од ОнНет не се купува ни усисивач а камо ли интернет врска.

Верверичката рече...

Добро бре, не е ова 1996 година 100 МБ да се дава ограничивање, а после тоа, повторно наплаќање на мегабајти. Нека им служи нивниот снобизам и идиотишлак за пример па нека пропаднат со време самите, од внатре.

Светлина рече...

Ај корегирајте ме ако грешам:

Download :1024 kb/s :8= 128kB vo sekunda

100MB*1024=102400kB

102400/128=800 sekundi
ili 13.33 minuti
таман еден rar-фајл од rapidshare

Smasher рече...

Светлина said...

Ај корегирајте ме ако грешам:

Download :1024 kb/s :8= 128kB vo sekunda

100MB*1024=102400kB

102400/128=800 sekundi
ili 13.33 minuti
таман еден rar-фајл од rapidshare

8:11 PM, јануари 19, 2008
---------------------------
Точна ти е пресметката.

Анонимен рече...

За тие што користат АДСЛ од Он.Нет: како сте задоволни од конекцијата последните неколку дена? Дали само кај мене е с**ње или и кај другите е така?