26 јануари, 2008

Неотел - WiMax Бизнис

Нешто пред крајот на 2007 интернет провајдерот Неотел доби лиценца за WiMax. Кон крајот на 2007 тој излезе со WiMax понуда за бизнис корисници. Сепак понуди за физички лица сеуште не се објавени.
Според официјалниот сајт на Неотел постојат 4 бизнис понуди.
Neotel business WDSL:
Neotel 15
Брзина: 1.5Mb/s
Лимит: 15GB
Цена: 1 522ден

Neotel 55
Брзина: 2Mb/s
Лимит: 55GB
Цена: 3 528ден

Neotel 105
Брзина: 3Mb/s
Лимит: 105GB
Цена: 5 888ден

Neotel Unlimited
Брзина: 3Mb/s
Лимит: нема
Цена: 8 248ден
Теоретски максимум:
(100% остварување на услугата)
949,2GB download + 949,2GB upload = 1898,4GB = 1,8TB вкупен сообраќај
*во пресметката е земено дека upload и download брзината се еднакви на 3Mb/s
Цените се на месечно ниво.
Се надевам дека за одредено време ќе понудат нешто попристапно за физички лица.

7 коментари:

Анонимен рече...

Neinteresno.

Анонимен рече...

Тоа е DSL т.е. и UP и DOWN е со иста брзина.

Smasher рече...

Anonymous said...

Тоа е DSL т.е. и UP и DOWN е со иста брзина.
------------------------------------
Па да, не е асинхрона. Логично.

Анонимен рече...

Кај примети дека е дсл. во WiMax симетрични се линиите што знаци 2mb/2mb а тоа со download лимит само кај нас го има у македонија се богатат така. Иначе кога искачаат нормалните 2 провидери за WiMax ? за домашни корисници некој знае?

ps. Како што пишува wikipedia WiMax мах брзина е 2мб/2мб 3мб тешко да има

Анонимен рече...

Ова е како што занам на принцип на WADSL како што има Онет. Само што е симтрично UP/DOWN е исто.

Овие понуди не се WiMax.

Smasher рече...

Anonymous said...

Ова е како што занам на принцип на WADSL како што има Онет. Само што е симтрично UP/DOWN е исто.

Овие понуди не се WiMax.

4:08 PM, јануари 26, 2008
-----------------------------
На сајтот на неотел беа класифицирани како WiMax. WiMax-от има широк фрекфенциски опсег како што знам. Други детали за понудата немаше објавено.

Анонимен рече...

http://www.nexcom.com.mk/

da vidime ovie sto ke ponudat trebase na 23 ovoj mesec da startuvaat so Kosmotelko ali neznam sto bidna...