22 февруари, 2008

3G цени

Цените кои што ќе ги нуди Космофон (големи и малопродажни) со спроведувањето на 3G технологијата во неговата мрежа се достапни на следнава адреса (АЕК).
Напомена: Тие се без пресметан ДДВ.
Има одредена разлика од оние кои што се сега понудени, особено во ценатата на интернет пристапот помала би требало да биде за окулу 15 пати од онаа што е сега (106 денари за 3MB - нешто слично со понудата на Т-Мобиле, само што Т-Мобиле тарифираат на 10KB сообраќај).
Најавената нова цена е окулу 2 денари за 1MB сообраќај (како и да е поинаку е од она што беше), незнам дали би било многу револуционерно доколку вкупната цена нема фиксна граница, сепак мора да се исклучи варијантата - правење милионски суми, што си е сигурно сигурно си е, добро би било да се избегне евентуално влегување во несакани ситуации. Цените на повиците и останатите услуги се нешто поразлични од оние кои што се сега (во зависност од тоа кој пакет го земаме за референтен).

3 коментари:

Анонимен рече...

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90227

Анонимен рече...

cc c c c c c


svasta

Анонимен рече...

Kulturna firma, nema sto :)