18 април, 2008

МТ - ребрендирање I

Цитат изваден од „Утрински Весник“ (линк):
---
Граѓаните ќе имаат можност да одберат дали ќе сакаат само фиксен телефон, Интернет или ИПТВ

„Македонски телекомуникации“ од 1 мај годинава ќе добие ново трговско име - „Македонски телеком“. Ова вчера свечено беше најавено од менаџментот на компанијата. Освен новото име, „Македонски телекомуникации“ го најавија и влезот на светски познатиот „Т-хоум“, бренд на „Дојче телеком“ на македонскиот пазар. „Т-мобиле“ брендот се однесува за понуди од мобилната телефонија, а „Т-хоум“ за фиксната телефонија и забава во домовите. Под брендот „Т“, компанијата ќе им понуди на своите корисници широк спектар на телекомуникациски услуги, но и нови цени. Согласно со ребалансот, некои цени ќе бидат повисоки, а некои разговори ќе бидат бесплатни.

„Граѓаните ќе имаат можност да одберат дали ќе сакаат само фиксен телефон, дали Интернет, или ИПТВ. Во контекст на тоа ќе се коригираат и цените на некои разговори, па на пример оние што ќе разговараат од 19 часот попладне до 8 часот изутрина ќе можат да го прават тоа бесплатно“, изјави Николај Бејкерс, главен и извршен директор на МТ. Бејкерс најави и намалување на интерконекциските цени заради фер конкуренција.

„Го носиме брендот ’Т-хоум‘ за да им овозможиме на корисниците слободен пристап до најновите светски достигнувања во сферата на модерните телекомуникации. Ќе овозможиме избор, затоа што некои корисници имаат потреба само од фиксна телефонска линија, а други бараат комбинација на фиксна линија, брз пристап до Интернет и интерактивна телевизија“, изјави Бејкерс.

Процесот на ребрендирање се планира да заврши во мај годинава. Ребрендирањето, како што рече претседателот на одборот на директори на компанијата Жарко Луковски, ќе чини неколку милиони евра, а целиот трошок ќе падне на товар на централата „Дојче телеком“. По повод ребрендирањето, на Светскиот ден на телекомуникациите - 17 Мај, на Градскиот плоштад во Скопје „Македонски телеком“ организира прослава на која ќе настапуваат „Шугабејбс“. (А.С.)
---
Завршен цитат.

1 коментар:

Анонимен рече...

rebalans na cenite... toa ke bide poskapuvanje (NARODSKI kazano) posto sme imale najeftina telefonija vo regionot :(