26 април, 2008

Македонски Железници - оптика

---
Оптичкиот кабел на „Македонски Железници“ ќе го користат ВИП оператор и „Теле Смарт“. Железницата ги избра двете фирми на кои ќе им го изнајмува оптичкиот кабел а преку кој може да се даваат услуги во фиксната, мобилната телефонија и интернет.

Во следната фаза МЖ ќе го понуди на користење и останатиот дел од оптичкиот кабел што го поседува.

„Со ставање во функција на нашиов оптички кабел, отворена е можноста за понатамошна либерализација на информатичкиот сектор во Република Македонија, со што практично би се овозможило цените на интернет услугите на сите овие фирми, компании и услуги кои што се од оваа област да бидат веќе драстично намалени со самото тоа што ќе има можност повеќе фирми да се појават на овој сектор“, изјави Никола Димитровски, директор на МЖ „Транспорт“.
---

6 коментари:

Анонимен рече...

Теле Смарт?

Анонимен рече...

Теле Смарт, ќерка фирма на Неотел, задкулисни игри или ?

Анонимен рече...

Неотел има WiMAX концесија.

Анонимен рече...

Aj nekoj sto e na T-Home adsl neka proba dali se otvara ovaa strana www.voipwise.com, posto mislam deka gi blokiraat site tie voip web strani

Анонимен рече...

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=35B2F81028025744B50BCF82A219B37A

Анонимен рече...

ke ima neogranicen internet na TELE CABEL!!!!!!!!!!!!